Az Antarktisz is bekerült a Street View-ba

Vágólapra másolva!
Az Antarktiszra is ellátogattak a Google kamerái, így már a fagyott, pingvinekkel teli földet is meg lehet tekinteni a Street View-ban.
Vágólapra másolva!

A sarkvidékről készült fotók látványosan unatkozó, bámészkodó piros kabátos sarkkutatókkal - esetleg turistákkal - és a legdélebbi kontinens egyhangúságát kicsit jobban viselő pingvinekkel vannak teli. Utakat nem látni, és épületekkel sincs tele a környék, a táj miatt viszont érdemes végigjárni az útvonalat.

Forrás: [origo]
Nem zavarja a fotós a "helyieket"

Mivel a déli kontinensen készült fotókon jóval több pingvin van, mint ember, ezért a Google a kurzort is lecserélte. A népesebb területeken a Street View ikonjaként is működő kis sárga emberfigurát kell a térképre húzni a fotós módba való átváltáshoz, az Antarktisz esetében viszont egy pixeles pingvin képre cserélték az ikont.

A fotókat nem a Google jellegzetes kamerás autói végezték, hanem a cég szabadságon levő igazgatóhelyettese, Brian McClendon. A képek egy másik részét különböző turistaképekből válogatták össze a Google munkatársai. Az Antarktisz bejárásával elfogytak a meghódítható kontinensek, nincs olyan földrész, amelynek ne lehetne valamelyik részét megnézni a Street View-n.