Egy 300 éve eltűnt hajó és a mesés kincs nyomába eredhetnek a diákok péntektől a Tengernyi Kaland című alternatív valóság játék résztvevői. A tíz évnél idősebbeknek szánt fejtörők

Háromszáz éve futott ki az Indiai óceánra a Holland Kelet-indiai Társaság kereskedőhajója, mesés kincsekkel a fedélzetén. A hajónak és a százmillió dollár értékű rakományának nyoma veszett, azóta senki sem látta. A rejtély feltárásához a titokzatos holland milliomos, Casper Van Doom kéri a diákok segítségét. A két hónapon át zajló játékfolyam 25 készségfejlesztő, oktató tartalmú, ugyanakkor szórakoztató játékot, feladatot tartalmaz, mindezt izgalmas történetre felfűzve. Az események nem nélkülözik a váratlan és kalandos fordulatokat sem.

Forrás: [origo]
Egy eltűnt hajót keresnek a Tengernyi kaland játékosai

A játékosok élő közvetítésben kapcsolódhatnak majd a Brazíliában zajló eseményekhez, a legszerencsésebbek pedig brazíliai tengeralatti kutatóberendezést is irányíthatnak - árult el egy-két titkot Fekete Zsombor játékfejlesztő, az Egyszervolt.hu portál munkatársa. Elmondta azt is, hogy 10 év fölötti fiataloknak ajánlják a játékot, de idősebbek is bekapcsolódhatnak.

Az víz alatti nyomozós kaland egyben országos verseny is: a résztvevők a rövid regisztráció után pontgyűjtő játék részeseivé válhatnak, és a legtöbb pontot összegyűjtő kalandorok nyereményeket kapnak. Az egyéni győztes az lesz, aki a legtöbb pontot gyűjti, az iskolák versenyét az nyeri, ahonnan a legtöbb elszánt játékos érkezik.

Szalóky Károly Attila, az Octopus Tengeri Régészeti Egyesület elnöke felidézte, amikor kutatócsoportjukkal a brazil partoknál a Voetboog holland kereskedelmi hajó háromszáz éve elsüllyedt roncsai után kutattak Dél-Amerikában. "Amikor kiemeltem a gyantával teli tálat, a gyantában benne volt a hajóács ujjlenyomata. Mintha a történelem fogott volna kezet velem" - mesélte. Elmondása szerint azzal, hogy részt vesznek ebben a kezdeményezésben, átadhatják azt az óriási adathalmazt, tudást és tapasztalatot, amely felhalmozódott  a történelem kincseinek feltárása közben.