Hivatalosan is elindul itthon a Microsoft játékszolgáltatása

Vágólapra másolva!
Eddig csak trükközve, hamis külföldi címmel regisztrálva lehetett elérni a Microsoft konzoljairól és számítógépről  a cég online játékszolgáltatását, november 10-étől azonban itthon is hivatalosan elindul Xbox Live szolgáltatás, bár menüje továbbra sem lesz magyar nyelvű.
Vágólapra másolva!

Az Xbox Live-ról játékdemók, kiegészítők és frissítések tölthetők le a programokhoz, emellett az internetre kapcsolt Xbox 360 merevlemezére letölthető teljes verziójú játékokat is árulnak rajta. A hálózaton egymás elleni mérkőzéseket csak az arany fokozatú előfizetés vásárlása esetén lehet bonyolítani, ennek egy évre szóló ára itthon 17 ezer forint lesz, azaz havi szinten mintegy ezernégyszáz forintos költséget jelent. Arról, hogy az Xbox Live a jövő héten debütáló Windows Phone 7 szoftvert futtató mobiltelefonokról is elérhető lesz-e a hazai felhasználók számára, a Microsoft még nem tudott tájékoztatást adni.

A lokális szolgáltatás bevezetése számos problémát orvosol: eddig a játékosok ugyan elérhették a szolgáltatást, de csak akkor, ha hamis külföldi - például brit - lakcímmel regisztráltak. Mivel a rendszer érzékelte, hogy magyarországi hálózatból csatlakoznak rá, bizonyos játékok letöltését vagy megvásárlását nem engedélyezte - a programok kiadóinak igényei alapján.

Miután Magyarországról jelenleg is több tízezren használták a szolgáltatás magukat külföldinek álcázva, a cég lehetőséget kínál majd fiókjaik "honosítására", így a korábban elért eredményeiket, megvásárolt játékaikat, mentett állásaikat és vásárlásra fordítható pontjaikat a játékosok nem veszítik el.

Forrás: [origo]

Ugyanakkor a korábban, még "külföldiként" a Live-on megvásárolt játékokat a honosítást követően nem lesz lehetősége a felhasználóknak újból letölteniük, ezeket csak akkor tudják majd használni, ha megőrzik a programokat a merevlemezükön vagy egy pendrive-on, újbóli letöltésüket már nem fogja engedélyezni a rendszer. Egyelőre nem tervezi a cég a Zune nevű online filmboltjának elindítását sem Magyarországon, és a cégnél azt sem tudták megmondani, mikorra várható a magyar nyelvű menürendszer bevezetése, az ügyfélszolgálat viszont már november 10-től elérhető lesz a hazai játékosok anyanyelvén. A fiókok átregisztrálásának módjáról az Xbox Live magyar nyelvű GYIK oldalán lehet olvasni részletesen.