Több ezer sms-t küldenek havonta az amerikai tinik

Vágólapra másolva!
Annak köszönhetően, hogy a helyi szolgáltatók korlátlan, vagy nagyon sok ingyenes üzenetet tartalmazó díjcsomagokat is kínálnak, az amerikai tinédzserek körében rendkívül népszerű lett az sms, több ezer üzenetet váltanak egymás közt egy hónapban.
Vágólapra másolva!

A Nielsen cég felmérése szerint egy tipikus amerikai tinédzser készülékén havonta 3339 darab szöveges üzenetet küld és fogad. Ez azt jelenti, hogy az ébren töltött órák mindegyikében hat üzenetet vált valakivel mobiltelefonján. Az sms-ezés leginkább a 13 és 17 év közöttiek körében a legnépszerűbb, a 18-24 éves korcsoport tagjai az USA-ban már csak feleennyit üzengetnek egymásnak, a 25-34 évesek pedig nagyjából negyedannyit szöveges üzenetet váltanak.

Nemenként is eltérő a tinik körében az sms népszerűsége: az amerikai lányok havonta átlagosan 4050 darab üzenetet váltanak, míg a fiúk csupán 2539-et, legtöbbjük elsősorban üzenetküldésre használja a készülékét, nem pedig telefonálásra. A hazai viszonylathoz képest soknak számító üzenetszám annak köszönhető, hogy az amerikai szolgáltatók legtöbbje kínál olyan tarifacsomagot, amely korlátlan vagy több ezer darab elküldhető sms-t tartalmaz.

Jelentősen emelkedett egy év alatt a mobilinternet használata is: egy évvel korábban havonta átlagosan 14 megabájtos forgalmat generáltak, mostanra ez az érték 62 megabájtra emelkedett.