Biztonsági rés miatt támadja a látogatókat Selmeczi Gabriella honlapja

2010.10.18. 17:22

A szombaton nyugdíjvédelmi miniszteri megbízottnak kinevezett fideszes politikus honlapja a Google biztonsági szolgáltatása szerint kártevőkkel támadja a látogatók számítógépeit, ezért nem ajánlatos felkeresni.

A Google rendszerének tájékoztatása szerint nem közvetlenül Selmeczi Gabriella honlapján voltak megtalálhatók a kártékony kódok. Egy általunk megkérdezett biztonsági szakértő szerint ez azt jelenti, hogy nagy valószínűség szerint valamilyen biztonsági hibára bukkantak internetes bűnözők a SelmecziGabi.hu-n, s azt kihasználva úgy módosították a honlapot, hogy egy másik feltört gépen tárolt kártékony kódokat futtasson a látogatók böngészőiben.

Mindez észrevétlenül zajlik, és ha egy nem megfelelően védett - nem frissített szoftvereket tartalmazó - PC-ről keresik fel, a teljesen ártalmatlannak tűnő oldal is képes károkozókat juttatni arra. Az ilyen jellegű támadások visszaszorítása érdekében építették be a modern böngészőkbe, illetve például a Google keresőbe is azt a funkciót, amely a kártékony kódokat terjesztő honlapokra hívja fel a figyelmet. 
 

Forrás: [origo]
A Firefox böngésző ilyen hibaüzenettel fogadta a SelmecziGabi.hu látogatóit

Selmeczi Gabriella az [origo] kérdésére elmondta, tudomása van honlapjának hibájáról, a szájtot működtető rendszergazdák dolgoznak a hiba elhárításán.