Vágólapra másolva!
Elkelt a világ egyik legdrágább domain neve, a sex.com. A vásárló, egy Karib-térségben bejegyzett offshore vállalkozás 13 millió dollárt fizet a webcímért.
Vágólapra másolva!

Negyed évet vettek igénybe a sex.com eladása körüli tárgyalások, ám úgy tűnik, hogy megvan az aukció nyertese. A legtöbbet egy, a Karib-térségben található St. Vincent szigeten bejegyzett cég, a Clover Holdings Limited ajánlotta a legendásan drága webcímért. A domaint már márciusban is megpróbálták egyszer eladni, ám ekkor a tulajdonos ellen induló csődeljárás miatt meg kellett szüntetni az aukciót. A sex.com-ra eredetilet egy tucatnyi vásárló nyújtott be ajánlatokat.

Forrás: [origo]
Már 1996-ban is felnőtt tartalmat kínált a sex.com

Még az is elképzelhető, hogy a domaintől csődbe menetel miatt megszabaduló Escom ráfizetéssel ad túl a világ legtöbbet érő webcímén. A Sex.com korábbi pontos vételára nem ismert, a pletykák azonban 12-14 millió dolláros árat emlegetnek 2006-os árfolyamon.

A helyzet iróniája, hogy a sex.com-on sosem működött igazán sikeres felnőtt tartalomszolgáltatás. A legdrágább domain név története azonban nem mentes a kalandoktól, lopták már el, pereskedtek érte hosszú éveken keresztül, és a mai napig van egy olyan hozzá kapcsolódó 65 millió dolláros büntetés, amit nem fizettek ki.