Vágólapra másolva!
Hetven terabájtos otthoni médiatárat épített egy orosz hardware hacker. A kisszekrény méretű számítógépet negyven ventilátorral kell hűteni, hogy túl ne melegedjen.
Vágólapra másolva!

Ha a világ összes adata nem is fér el a hetven terabájtos tárolón, de elég sok filmet és zenét lehet felmásolni rá. Az óriás tárhelyről hírt adó PC World számításai szerint 70 ezer DVD-nyi film, vagy 24 millió dal lementése után fogyna el a hacker számítógépén.

Az óriás tárhellyel rendelkező számítógép nem foglal sok helyet: hatvan szabvány méretű winchestert és a szokásosnál erősebb tápot egy éjjeliszekrény méretű dobozba be lehet szerelni egy éjjeliszekrény méretű dobozba. Az egyetlen problémát a lemezek melegedése okozta, ezt negyven ventilátor beszerelésével lehet normális szinten tartani. A számítógép nem mentes a barkács elemektől. A merevlemezekhez vezető kábeleket szigszalaggal fonta kötegekké a gép építője, a gépházul szolgáló réteglet lemezből készült dobozról pedig fájóan hiányzik a lakkozás.

Bár az otthoni adattárolásban szokatlanul nagynak számít a hetven terabájtos háttértár, az óriási adattárházak mellett eltörpül. A weblapokat, zenéket, közkicsnek nyilvánított filmeket őrző Internet Archive egy 4,5 petabájtnyi (azaz 4500 terabájtnyi) winchesterrel megrakott konténert használ háttértárul.