Nem készül több Garmin mobil

Vágólapra másolva!
A műholdas navigációs eszközöket gyártó amerikai cég márkanevét viselő okostelefonból nem készül új modell, ám az Asus készülékeihez a Garmin szállítja majd a térképszoftvereket.
Vágólapra másolva!

A Garmin tavaly óta több saját márkanevét viselő, Nüviphone típusjelzésű, navigációra is alkalmas okostelefont is piacra dobott, melyeket a tajvani Asus gyártott a vállalat számára.

Több Nüviphone azonban nem kerül már a boltokba, jelentették be a cégek. Ugyanakkor a Reuters értesülései szerint a Garmin és az Asus közötti együttműködés nem szakad meg, ugyanis a tajvani gyártó Google Android szoftvert futtató új okostelefonjain a jövő évtől a Garmin navigációs szoftvere lesz megtalálható. Erről a két társaság több évre szóló megállapodást kötött. A meglévő készleteket a Nüviphone-ból még eladják

Elemzők szerint saját márkanevű okostelefonjának megszüntetését követően a Garmin valószínűleg az iPhone és az Android alkalmazásboltjaiban is elérhetővé teszi majd navigációs szoftvereit egyéb készülékekre is, míg korábban ezek csak saját eszközein voltak hozzáférhetőek.