FTP-s kalózszervert is lefoglalt októberben a rendőrség

Vágólapra másolva!
Október 11-én egy filmeket, zenéket és szoftvereket terjesztő FTP-szervert is lefoglaltak a budapesti rendőrök, akik, mint arról már beszámoltuk, torrentoldalakra is lecsaptak a hónap végén.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a nyomozók október 11-én egy angyalföldi szerverteremben foglaltak le egy warezszervert, amelynek üzemeltetője FTP-n keresztül terjesztett jogsértő tartalmakat. A BRFK sajtóközleménye ezt ugyan nem árulja el, csak annyit, hogy egy jogvédő szervezet feljelentése nyomán került sor az intézkedésre, de úgy tudjuk, a ProArt volt a feljelentő.

A zenei jogvédő szervezet vezetője ugyanis a megkeresésünkre még korábban megerősítette, hogy tett feljelentést torrentoldalak ellen, és ezt követően foglalta le a rendőrség három hazai fájlcserélő szájt szervereit. A BRFK mostani közleménye szerint ezeket a gépeket a XIII. kerületben, illetve a Józsefvárosban foglalták le, de további részleteket nem közöltek, csak azt, hogy a gépeket szakértő vizsgálja.

Az ügyben a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése vétségének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.