Román hacker törte fel a brit haditengerészet oldalát

Vágólapra másolva!
A TinKode álnevet használó hacker a Royal Navy, vagyis a Brit Királyi Haditengerészet weboldalát törte fel a múlt héten, és ellopta a működtetők felhasználói neveit és jelszavait is.
Vágólapra másolva!

A BBC beszámolója szerint a hacker az SQL-adatbázist megbolondító lekérdezésekkel véghezvitt támadással hatolt be az oldalra november 5-én. A TinKode nevet használó hacker a feltörést követően nyilvánosságra hozott twitterjén minden olyan információt, amelyet meg tudott szerezni, többek közt a honlap adminisztrátorainak és más munkatársainak felhasználóneveit is jelszavait is.

Ugyanakkor a brit haditengerészet közlése szerint kárt nem okozott a rendszerben, bár a Royal Navy honlapja e sorok írásakor sem érhető el, azon egy olyan üzenet fogadja a látogatót, mely szerint karbantartás folyik a rendszeren. Bár a haditengerészet szerint a behatoló semmilyen belső információt nem tudott megszerezni. A feltört honlapokról készült képernyőmentéseket gyűjtő Zone-H oldal szerint TinKode az elmúlt egy évben ötvenkét különböző oldalt tört fel, kis céges honlapoktól kezdve pornószájtokig, de ő fedezett fel egy hibát például a YouTube rendszerében is.