Előnézetet is ad a magyar Google

Vágólapra másolva!
Magyarul is elérhető a Google Instant Előnézetek funkciója, ami a webhely meglátogatása előtt megmutatja, hogyan fest az oldal. A funkció a rég keresett, a vizuális emlékezetben élénken élő oldalak megtalálását segíthetni.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]
Még nem érhető el minden felhasználónál az új felület

Az előnézetek csak az első lépés a Google keresőoldal megújításában: hamarosan megérkezik az Instant nevű funkció is, ami lehetővé teszi az enter lenyomása nélküli keresést. Az új funckiónak hála úgy változik majd a találati lista, ahogy az újabb kulcsszavakat hozzáadjuk a keresőmezőbe.

Az Instant bemutatásakor a Google azt közölte, hogy a cég adatai szerint a felhasználók átlagosan 9 másodpercet töltenek a keresőszó begépelésével, és 15-öt a találatok böngészésével minden egyes alkalommal. A háttérműveletek már sokkal gyorsabbak: a Google 300 milliszekundum alatt ad választ a keresésekre, és 400-400 milliszekundumig tart a kérdés beérkezése és a válasz kiküldése a hálózaton. A keresőcég szerint a felhasználók körülbelül két és fél másodpercet takaríthatnak majd meg keresésenként az instant találati listával, ami egyelőre csak a szöveges kereséseknél működik (képnél, videónál, egyebeknél nem). A Google számításai szerint így az összes webkeresésre vetítve másodpercenként 11 órát takarít majd meg az emberiség.