Jutalompontokat kapnak a magyar Xbox Live-ra átállók

Vágólapra másolva!
Legálisan használhatják szerdától az Xbox Live internetes játékszolgáltatást a hazai Xbox 360 konzolok tulajdonosai. A korábban, kamu külföldiként regisztrált fiókokba vásárolt letölthető játékok és más extrák csak a játékgép merevlemezére letöltve őrizhetők meg, az átállókat viszont jutalompontokkal díjazza a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Az Xbox 360 konzolgépekről már évek óta használják a magyar felhasználók is az internetes játékszolgáltatást, amelyről játékprogramok demóit lehetett elérni, és havi vagy éves díj megfizetése ellenében az ismerősök ellen is lehet játszani. Eddig azonban valódi magyar lakcímmel nem lehetett regisztrálni a rendszerbe, a játékosok ezért az internetről levadászott német vagy brit kamucímet használtak ehhez.

Valódi címmel lehet regisztrálni

Szerdától a magyar játékosok valódi adataikkal is regisztrálhatnak a rendszerbe, a kamuregisztrációkat pedig "honosítani" lehet, bár a játékgép menürendszere továbbra is angol nyelvű marad - legalábbis egyelőre.

Ez utóbbi esetben a felhasználó avatárja, pontszámai és elért eredményei is megmaradnak, ugyanakkor a hamis adatokkal regisztrált fiókba megvásárolt letölthető játékok és egyéb tartalmak csak akkor maradnak elérhetők, ha letöltik azokat a játékgép merevlemezére, vagy egy ahhoz csatlakoztatott pendrive-ra. A magyarított Live-fiókokban megvásárolt játékokat a jövőben már nem kell hasonlóan megőrizni, azok bármikor törölhetőek és újra letölthetőek maradnak.

Jutalompontokat adnak

A egymás elleni játék használatához szükséges Gold előfizetések hátra lévő ideje ugyancsak megmarad a honosítást követően is - tudtuk meg a Microsofttól. Az átállásra a cég jutalompontok kiosztásával szeretné ösztönözni a játékosokat: azok, akik eddig a Live ingyenes szolgáltatásait használták, 800 Microsoft-pontot, a fizetős szolgáltatásokat is igénybe vevők 1600 pontot kapnak ajándékba. Ezeket játékok kiegészítőire vagy letölthető programok megvásárlására lehet fordítani.

Forrás: [origo]

A szolgáltatás hivatalos indulását követően már magyar bankkártyával is lehetségessé válik az játékok és kiegészítők megvásárlására fordítható pontok, és a Gold-előfizetés megvásárlása - ezt eddig boltban megvehető, kaparós feltöltőkártyákkal lehetett megtenni. Három hónapos Live Gold előfizetés hatezer forintba, 14 hónapos előfizetés pedig 17 ezer forintba kerül. 800 Microsoft-pont ára 3500 forint, 2100 pont feltöltése pedig 8500 forintot kóstál.

Egy csomó játék eltűnt

Míg korábban a játékosokat bizonyos programok megvásárlása esetén hibaüzenet fogadta, a magyar Live-on már csak olyan programok lesznek elérhetők, amelyeket a hazai játékosok számára is jogosult árusítani a Microsoft. Ugyanakkor az Xbox Live-on működő film- és zenebolt, valamint az online nézhető tévécsatornák továbbra sem elérhetők a magyarországi felhasználók számára. Munkatársunk sikeresen átregisztrálta korábban egy brit címmel regisztrált fiókját magyarra: ezt követően a Games on Demand menüben elérhető, letölthető verziós játékok közül csupán hétféle maradt számára elérhető a katalógusban, a korábbi több tucathoz képest, játékbővítményből öt darab, az Arcade-ben lévő egyszerűbb játékokból pedig 166-féle volt megtalálható. A szoftvercégtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ezek kínálata bővülni fog a későbbiekben.

Az átregisztrálást PC-ről, az Xbox Live weboldalán keresztül lehet elvégezni az Account region feliratra kattintva, további segítséget itt találhatnak a játékosok.