Élő streamben közvetítette öngyilkosságát egy japán férfi

Vágólapra másolva!
Ustreames közvetítés közben lett öngyilkos egy japán fiatalember. A rendőrséget a videó nézői riasztották, ám a hatóság nem tudott időben kiérni, így csak a halál beálltát állapíthatták meg.
Vágólapra másolva!

A Sendai városában lakó 24 éves férfi már korábban kijelentette az egyik internetes chatszobában, hogy meg akarja ölni magát. Elhatározásához az vezetett, hogy munkhelyén augusztusban felfüggesztették. Az öngyilkosságáról szóló műsort vasárnap este indította el. A nézők egy része megpróbálta lebeszélni arról, hogy elvegye életét, mások azonban arra próbálták felcukkolni, hogy legyen öngyilkos. Valószínűleg - írja az esetről tudósító Daily Telegraph - az utóbbiak azt hitték, hogy csupán egy átverésnek a tanúi.

A férfi először egy lepedőből csavart kötéllel próbálta meg felakasztani magát az erkélyen, később pedig más helyet keresett a lakáson belül. A streamet kiszolgáló Ustream leállította a közvetítést, mihelyt elértek hozzá az első bejelentések, így a nézők nem láthatták az öngyilkos halálát. A lakáshoz kiérkező rendőrök már csak a fiatalameber holttestét találták meg.