Hiába próbálkozik új helyeken az exbarátnős oldal

Vágólapra másolva!
Az elhagyott barátnők fotóit és személyes adatait közlő honlapról a hétvégén eltüntek a képek, miután a hatóságok azok eltávolítására kötelezték a Képgép nevű szolgáltatót. Erre reagálva a szájt működtetői honlapjuk teljes, cenzúrázatlan változatát feltöltötték tömörített fájlokban ingyenes tárhelyekre, péntekre azonban már ezek a letöltések sem érhetők el.
Vágólapra másolva!

A három nappal ezelőtt feltöltött állományokat péntek délelőtt már nem lehetett letölteni, a szájton megadott linkek egyike sem élt már, a feltöltött állományokat az összes szolgáltatótól eltávolíttatták. A honlap gazdái bejegyzésükben egyébként arra kérték a látogatókat, hogy a letöltött gyűjteményt minnél több ingyenes tárhelyre töltsék fel, és kezdjék terjeszteni Bittorrenten is. Rövid vizsgálódásunk során azonban az ismertebb torrentoldalakan egyikén sem akadtunk rá a fájlokra.

A képek korábbi töröltetésében közreműködő Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) ügyvezető elnöke, Mlinarics József az [origo] kérdésére elmondta, mivel az oldal működtetői a személyes adatok és képek engedély nélküli közlésével bűncselekményt valósítanak meg, valószínűleg bűnrészesnek minősülnének azok a felhasználók is, akik közreműködnének a tartalmak terjesztésében. A szakember szerint mivel a távközlési cégeknek fél évig tárolniuk kell az internetszolgáltatások használatával kapcsolatos naplófájlokat, egy átlagfelhasználót az ilyen adatok birtokában könnyen kézre keríthetnek a hatóságok.

Jóri András adatvédelmi biztos pénteken kiadott közleményében kifejtette, hogy levélben kérte fel a barátnős honlap szöveges részét kiszolgáló amerikai szolgáltatót a szájton elérhető személyes adatok törlésére, mivel azok a magyar jogszabályok szerint bűncselekményt valósítanak meg. Jóri szerint egyébként az oldal működtetőinek azonosítását és felelősségre vonását szorgalmazza, akik a honlapon egyébként további online "partizánakciókat" ígérnek.