Minden korábbi játéknál több fogyott az új Call of Duty-ból

Vágólapra másolva!
A Call of Duty: Black Ops című, hidegháborús korszakba kalauzoló lövöldözős játékból keddi premierjének napján 5,6 millió darabot adtak el. Korábban soha nem kelt el ilyen sok példány videojátékból a megjelenés napján.
Vágólapra másolva!

A játékot kiadó Activision Blizzard cég közlése szerint az eladott licencekből 360 millió dollár bevételre tettek szert csak a premier napján. 5,6 millió darab a megjelenést követő 24 óra alatt még soha nem fogyott el korábban egyik videojátékból sem, ezt még a Grand Theft Auto vagy a Halo-játékok sem tudták elérni.

A legújabb Call of Duty a hatvanas évekbe kalauzolja el a játékost, aki Kubában, a Szovjetunióban és Vietnamban harcolhat. A Black Ops alcímű játék a szaksajtóban többnyire pozitív kritikákat kapott, az amerikai és brit játékosok többsége pedig ezt a programot várta a legjobban az idén.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Lb0Mf18jRHmFbLhf

A játék előző, Modern Warfare 2 alcímű kiadásából az USA-ban és az Egyesült Királyságban 4,7 millió darabot adtak el az első napon, ebből a játékból mostanáig mintegy 20 millió darabot adtak el világszerte. A készítők várakozásai szerint a Black Opsból a kedvezőbb első napi eladások ellenére sem fognak több példányt eladni. A társaság másik népszerű játéka, a World of Warcraft (WoW) című, előfizetéses rendszerben játszható online szerepjáték következő, Cataclysm alcímű kiadása decemberben jelenik majd meg. A WoW-nak világszerte mintegy 12 millió előfizetője van, azaz többen lépnek be rá, mint Magyaroszág teljes lakossága.