Jön a Farmville utódja, a Cityville, kertészkedés helyett városépítéssel

Vágólapra másolva!
A kertészkedős sikerjáték után városépítős játékot, egyfajta közösségi Sim City-t hoz ki a sikeres facebookos játékokat gyártó Zynga, amiben nem csak utakat és gyárakat kell építeni, de étteremláncokat is menedzselhet a játékos a barátaival közösen.
Vágólapra másolva!

A közösségi játékokra specializálódott szoftvercég pár héten belül indítja el a Cityville béta változatát, amiben a játékosoknak egy várost kell felépíteniük és irányítaniuk, valahogy úgy, mint a Sim City-ben - írja a Digital Trends. Az utak, lakónegyedek, gyárak, kórházak és egyéb létesítmények rendszeres odafigyelést igényelnek majd a játékos részéről, csakúgy, mint a korábbi sikerjátékban, a Farmville-ben gondozott növények.

A kertészkedős játékban a felhasználók egymásnak is besegíthettek a kerti munkában, ami a Cityville-ben úgy jelenik majd meg, hogy étteremláncokat menedzselhetnek majd egymás városaiban. A szoftverről pontos részleteket még nem árult el a fejlesztőcég, így nem derült ki, milyen káros hatása lesz annak, ha a virtuális polgármesterek elhanyagolják majd a városaikat (a Sim Cityben például elnéptelenednek).

Forrás: Zynga
Ilyen lesz a Cityville

A Zynga várhatóan a játékban megvásárolható extra épületekért, látványosságokért kér majd pénzt, vagyis ebből termel majd bevételt magának, de az is elképzelhető, hogy létező gyorsétterem-láncok vásárolhatják majd be oda magukat. A Facebookos Farmville-lel befutott szoftvercég értékét már most többre becsülik, mint az Electronic Artsét, amely világ egyik legnagyobb PC-s fejlesztőcége. A Zynga játékaival több mint 250 millióan játszanak minden hónapban a Facebookon és a Yahoo-n.