Decemberben mutatkozik be a jövő konzolja

Vágólapra másolva!
Decemberben indul az Egyesült Államokban az Onlive, a konzol és erős PC nélküli felhőtlen játékot lehetővé tevő szolgáltatás, amiben a vásárlás mellett kölcsönözni is lehet videojátékokat.
Vágólapra másolva!

Csak a képek megjelenítésével kell törődnie a játékosok gépének, így a leggyengébb netbookon, legrégebbi irodai gépen is lehet majd csúcsjátékokkal játszani - ígéri az Onlive. A december elején induló szolgáltatás három videojátékokat futtató adatközponttal kezdi meg az üzemet, és a játékosok mindig ahhoz kapcsolódnak, amelyik a legközelebb van hozzájuk.

Az induláskor elérhető katalógus több híres címet tartalmaz a közelmúltból. Az Assassin's Creed nevű lopakodós történelmi kalandjáték mellett a Borderlands című közösségi lövöldével, vagy a képregények alapján készült Batman: Arkham Asylummal tehetnek próbát a decemberben belépő vásárlók. A teljes lista az Onlive.com-on tekinthető meg.

Nem kell PC, nem kell konzol

Az Onlive használatához nem feltétlenül szükséges a PC sem, a cég árusít olyan mikrokonzolokat, amik az Onlive szervereivel való kommunikációra képesek. A kütyüt ugyanúgy kell rádugni a tévére, mint egy Xboxot vagy Playstationt, ám jóval kevesebbet fogyaszt, csendes, és nem kell DVD-kel etetni, hogy újabb játékok települjenek rá. A mikrokonzolok ára 99 dollár lesz, jóval olcsóbb, mint a hagyományos játékgépek.

Forrás: [origo]
Egy apró, külső merevlemez méretű eszköz kell csak a játékhoz

A szolgáltatás azért különösen szimpatikus a kiadóknak, mert egyelőre teljesen kalózbiztos a rendszer. A játékok nem töltődnek le az ügyfél gépére, csupán a megjelenítendő képet kapja meg az interneten keresztül, illetve egy kontrollert, amivel a figurákat vezérelheti a képernyőn. Minden számítás az Onlive szerverein zajlik, így nincs mit letölteni és a fájlcserélőkre feltölteni.

A kalózok kizárásán túl a rendszer arra is alkalmas, hogy játékokat kölcsönözzenek rajta keresztül. A jövőben a játékokat úgy bérelhetik ki egy-két hónapra a játékosok, ahogy a filmeket vették ki régen a videotékából. A kölcsönzési árak négy dollártól kezdődnek, és 9 dollárig terjednek, az örökbérlet pedig maximum ötven dollárba fog kerülni.