Karácsonyra jelenik meg a Dell hajtogatós táblagépe

Vágólapra másolva!
December elején kerül a boltokba a Dell origamizós táblagépe. Az Inspiron Duo egyszerre netbook és tablet, attól függően, hogyan hajtogatja össze tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

549 dollárba fog kerülni a december első hetétől kapható Dell Inspiron Duo, a széthajtogatható táblagép. A készülék egyszerre rejt egy vaskosabb táblagépet és egy teljes billentyűzettel rendelkező netbookot: csak a kijelzőt kell átforgatni, hogy a tulajdonos váltson a kettő között.

Forrás: [origo]
A kijelzőt elfordíva válthatunk tablet módba (fotó: Engadget)

A Duo trükkje, hogy bár mindkét üzemmódban ugyanaz a Windows 7 fut rajta, más-más felületet mutat a felhasználónak. Összehajtogatva a Stage nevű szoftvert indítja el a gép, ami videónézésre, könyvolvasásra, zenehallgatásra alkalmas, érintéssel vezérelt programokkal van tele. A tablethez kapható lesz egy, a JBL által készített dokkoló is, amivel a nappali érintőkijelzős médialejátszójává alakítható a masina.

A netbook résznek köszönhetően a Dell gépe vastagabb, mint a többi versenytársa. A készülék valószínűleg nem azokat fogja megszólítani, akik az iPad és a Galaxy Tab között nem tudnak dönteni. A hosszabb írásműveken is dolgozó, ám tabletre vágyó felhasználókat viszont könnyen elhódíthatja a könnyebb, ám billentyűzet nélküli kütyüktől. A készülékben egy 1.5 gigahertzes Atom processzor dolgozik, memóriából két gigabájt jutott bele, háttértára pedig 250 gigabájtos.