Tavaszra lesz fehér iPhone 4

Vágólapra másolva!
Egy amerikai Apple-árlista apróbetűs része szerint 2011 tavaszára érkezhet meg az iPhone-rajongók által régóta várt fehér változat a készülékből, amit eddig csak egy amerikai tinédzser merész magánvállalkozásától lehetett megszerezni.
Vágólapra másolva!

A fehér iPhone 4 tavaszi megjelenését beharangozó információt a 9to5Mac hírportál tette közzé, ott jelent meg először a készüléket ígérő bolti árlistáról készült fotó. Az Apple legutóbb októberben nyilatkozott a fehér iPhone-ról, amit korábban júliusra, majd nyár végére ígértek.

A készülékek piacra dobását a cég gyártási problémákra hivatkozva halogatta. Volt azonban, aki nem volt hajlandó várni: egy New York-i tinédzser, a 17 éves Fei Lam a készüléket gyártó Foxconntól megrendelt elő- és hátlapokkal házilag alakít fehérré iPhone-okat.

A tinédzser a www.whiteiphone4us.com címen kezdte árulni az átalakításhoz szükséges alkatrészeket, amit viszont az Apple nem néz jó szemmel, és már eljárás is indult ellene, mivel azt feltételezték, a gyártótól kilopott alkatrészeket adja tovább.

Lam ügye még függőben van, de a leleményes fiatalember már több mint 130 ezer dollár értékben adott el fehér iPhone-kiteket. A maces portálok a most napvilágot látott nyomtatott Apple-féle anyag alapján már biztosra veszik, hogy a cég végre maga is felhasználja az ázsiában legyártott fehér burkolatokat, és megjelenteti a velük készült telefonokat. A fehér modellek majdani tulajdonosai viszont nem sokáig élvezhetik majd azokat maradéktalanul. A gyártó ugyanis, ha tartja magát korábbi termékfrissítési üteméhez, várhatóan már jövő év közepén bejelenti az iPhone 5-öt.