Már csak a 3G nem működik a T-Mobile-nál

Vágólapra másolva!
A T-Mobile magyarországi mobilhálózatán csütörtökön délután a mobilinternetet és részben a hangszolgáltatás használatát érintő probléma jelentkezett. Fél hatra a hangszolgáltatást érintő üzemzavart orvosolták, már csak a 3G-szolgáltatások működésében tapasztalható zavar.
Vágólapra másolva!

A T-Mobile Magyarország hálózatán csütörtökön 15 óra tájékán lépett fel egy olyan hiba, amely a hívásokat és a mobilinternet szolgáltatás sok helyen elérhetetlenné vált. A vállalat fél hatkor kiadott közleménye szerint a hangszolgáltatásokat már helyreállították, és az sms-ek küldése és fogadása is zavartalan, ám a 3G-s mobilinternet működése még nem állt helyre.

A vállalat közleménye szerint a fennálló hiba elhárítása még folyamatban van, az üzemzavar kialakulásához vezető okokat vizsgálják. A T-Mobile ügyfélszolgálatának elérhetősége a megnövekedett forgalom miatt akadályokba ütközhet - közölte a cég.

Legutóbb november végén történt komolyabb távközlési üzemzavar Magyarországon, akkor a Telenor mobilhálózata állt le egy órára egy kapcsolóközpont meghibásodása miatt: bár ez a leállás nem érintette a társaság minden ügyfelét, a cég honlapja is elérhetetlenné vált miatta ideiglenesen.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a T-Mobile tulajdonosa.