Hosszú felvételeket is fogad a YouTube

Vágólapra másolva!
Tizenöt percnél hosszabb videókat is tölthetnek fel azok a felhasználók, akik jól viselkedtek - közölte hivatalos blogján a YouTube.
Vágólapra másolva!

A videómegosztó nem bocsátkozott részletekbe, így csak próbálkozva lehet megtudni, hogy ki éri el az oldal legújabb funkcióját. A frissen regisztrálók, és korábbi használat során sorozatdarabokat vagy filmrészleteket fel nem töltők valószínűleg már most is elkezdhetik az eddig túl hosszúnak ítélt alkotásaik publikálását. Külön értesítés nem érkezik arról, hogy a Google engedélyezte-e már a felhasználónknak a nagy felvételek feltöltését. A legegyszerűbb úgy meggyőződni a fejlesztésről, hogy belépés után a feltöltés gombra kattintunk. Amennyiben az oldal még 15 percet ír korlátnak, akkor tovább kell várnunk a korlátozás feloldására.

Forrás: [origo]
Mi még nem tölthetünk fel 15 percnél hosszabb filmeket

A változást azzal indokolta a Youtube, hogy a jogsértő anyagokat felismerő Content ID rendszerük elég fejlett ahhoz, hogy a feltöltött mozifilmeket, sorozatrészeket kiszűrje. A felismerőszoftvert több mint ezer jogtulajdonos és kiadó töltötte fel a saját tartalmaival. Ha a Content ID olyan videót talál, ami részleteket tartalmaz, vagy teljesen megegyezik a védett anyagok valamelyikével, akkor elérhetetlenné teszi azt, és értesíti a felhasználót.

A YouTube-ra eredetileg csupán tíz percet meg nem haladó hosszúságú videókat lehetett feltölteni. A korlátozást először 2010 júliusában változtatták meg, azóta akár negyed órás felvételeket is elfogad az oldal. A változást nyár végén is a Content ID fejlesztésével indokolta a Google.