Januárban okosítják ki a Windows Phone 7-et

Vágólapra másolva!
Kiszivárgott a Microsoft fejlesztési terve. A Windows Phone 7 tulajdonosok mostantól pontosan tudhatják, mikortól futtathatnak több alkalmazást, és mikor került bele a szöveg másolás és beillesztése a rendszer alapszolgáltatásai közé.
Vágólapra másolva!

Az információt a WinRumors szerezte meg, miután kiszivárgott, hogy a Windows mobilokra fejlesztők már tesztelhetik kivágást és beillesztést (copy-paste) is támogató béta változatú rendszert. A windowsos hírekkel foglalkozó oldal szerint a 2011 januárjáig kell várniuk a WP7-es készülékek tulajdonosainak erre a funkcióra. A DailyTech azt is tudni véli, hogy az eseményt megnyitó Steve Ballmer beszéde után rögtön letölthetővé válik a frissítés.

Az igazán fontos újítások azonban nem ezzel a frissítéssel, hanem a barcelonai Mobile World Congress-en kiadottal érkeznek. A februári szakkiállítás - amin Ballmer ismét csak beszédet mond - után a rendszerbe bekerül a több program együttes futtatásának lehetősége. Ezután a felhasználóknak nem kell kilépni az épp használt alkalmazásból, hogy újat indíthassanak. A lényeges funkció mellet a szoftvereken belüli - például új játékpályák beszerzésére használható - letöltések, és a testreszabási lehetőségek bővítését ígéri a februári frissítés.

Arról azonban egyelőre nincs információ, hogy a telefon kikapcsolása nélkül is végrehajtható SD-kártya csere, vagy a készülék mobilnetes modemként vagy wifi routerként való használatát engedélyező új szoftver készül-e már. A kritikusok szerint a Windows Phone 7-ból még egy új, a web jövőjének számító HTML5 szabványt támogató böngésző hiányzik, ám a pletykák erről sem szólnak.