Műszaki hiba volt a Skype-nál

Skype, internet
Vágólapra másolva!
Az ismert internettelefon-szolgáltatás rendszerében szerdán este bekövetkezett hiba miatt felhasználók milliói nem tudnak belépni a Skype-ra.
Vágólapra másolva!

A többek közt ingyenes internetes hívások lebonyolítására alkalmas szolgáltatást működtető cég a Twitter-fiókján magyar idő szerint szerdán este hat óra körül jelezte, hogy sok felhasználója nem tud bejelentkezni a rendszerbe. Közösségi oldalakon magyar internetezők közül is többen hasonló tapasztalatokról számoltak be.

Forrás: AFP

Hét óra táján a Skype csupán annyit közölt, hogy munkatársai dolgoznak a hiba elhárításán. A társaság blogján később arról számolt be, hogy a problémát az okozza, hogy a fájlcserélőkéhöz hasonló struktúrájú hálózatot használó Skype rendszerében az egyfajta virtuális telefonkönyvként működő supernode-ok, vagyis a felhasználók összekapcsolásában közreműködő szerverek száma egy műszaki hiba miatt jelentősen visszaesett.A társaság munkatársai este háromnegyed tíz körülre tudták visszaállítani a hangalapú kommunikációt, ám a videochat és más extrák várhatóan csak később lesznek újra használhatóak.

A hagyományos számítógépek mellett okostelefonokról is használható internettelefon-szolgáltatásnál legutoljára 2007-ben következett be komolyabb üzemszünet. A Skype idén ért el rekordot az egyidejűleg bejelentkezett felhasználók számában, amikor világszerte 25 millióan voltak csatlakozva rendszeréhez. A Skype-on már több mint félmilliárd fiókot hoztak létre a felhasználók, bár ezek többségét nem használják aktívan.