38 millió karácsonyi üzenetet küldtek el a hazai mobilosok

Vágólapra másolva!
Mindegyik hazai mobilszolgáltatónál felpörgött az üzenetküldés az ünnepek alatt, ami népszerűbbnek bizonyult a telefonálásnál.
Vágólapra másolva!

A T-Mobile ügyfelei majdnem 15 millió, a Telenor ügyfele 13 millió, a Vodafone ügyfelei pedig 10 millió szöveges vagy multimédia-üzenetet küldtek egymásnak a december 24-26-közötti időszakban - derül ki a mobilszolgáltatók adataiból. Ez azt jelenti, hogy a 10 millió hazai előfizető fejenként átlagosan 3,8 üzenetet küldött el az ünnepek alatt.

A Telenor Független Hírügynökséghez eljuttatott adatai szerint az előfizetői 11 millió hanghívást kezdeményeztek a három ünnepnap alatt, a Vodafone pedig 8,5 millió hívást regisztrált, vagyis az üzenetbe foglalt ünnepi jókívánságok népszerűbbek voltak a hanghívásoknál. A mobilszolgáltatók most a szilveszteri rohamra készülnek, amikor az éjfél és egy óra közötti időszak a legforgalmasabb.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a T-Mobile tulajdonosa.