Kétmagos lesz a következő iPad egy elemző szerint

Vágólapra másolva!
Az Apple már kétmagos processzorral hozza ki az új táblagépet, hogy megőrizze előnyét a konkurenciával szemben, és ennek köszönhetően a tabletpiac fele az övé lesz.
Vágólapra másolva!

Egy pár 1 gigahertzes ARM Cortex A9 processzor kerül majd az iPad 2-be Ashok Kumar, a Rodman & Renshaw elemzője szerint, amivel az iPad lehet az Apple első kétmagos mobileszköze, mert ugyan valószínűleg az iPhone 5 is kétmagos lesz, de az csak pár hónappal később jelenik majd meg - írja a CNet. A készülék multitasking funkciója, vagyis a programok párhuzamos futtatásának képessége már teljes egészében kihasználja majd a kétmagos CPU-t, és "a PC-hez hasonló élményt" biztosít majd.

Az elemző szerint az Apple körülbelül hatmillió példányt tud majd eladni az iPadből 2011 minden negyedévében, amivel minden második táblagép ez a típus lesz. A szakember szerint az eddigi készlethiány ellenére sikerült kielégíteni a vásárlók igényeit, és Kumar a Motorola hamarosan megjelenő táblagépét és a RIM Blacberry okostelefonok kiegészítőjeként megjelentetett PlayBookját látja az iPad fő riválisának. Az iPhine-ból az elemző szerint 15 millió példány találhat gazdára negyedévente.