Már a CityVille a Facebook legsikeresebb játéka

Vágólapra másolva!
Egy hónap sem kellett hozzá, hogy a Facebookra játékokat fejlesztő Zynga legújabb műve, a CityVille népszerűbbé váljon, mint a cég legutóbbi közösségi sikerjátéka.
Vágólapra másolva!

A felhasználók saját városukat építgethetik, bővítgethetik és a multinacionális cégekhez hasonlóan az ismerősök városaiban is terjeszkedő vállalkozásokat is indíthatnak a szoftvergyártó legújabb sikerjátékában, a CityVille-ban, amelyik a közös kertészkedést lehetővé tévő FarmVille-t előzte meg a népszerűségi lista élén, mint a Facebook legkedveltebb játéka. A december elején elindított szoftvernek már most 16,8 millió felhasználója van naponta, míg a trónfosztott FarmVille-nek 16,4 - írja a CNN.

A városépítés havi szinten is kedveltebb, mint a kertészkedés, a CityVille-t ugyanis 61,7 millióan használták az elindulása utáni hetekben, míg a FarmVille-nek már "csak" 56,8 milliós a havi felhasználói bázisa. A két sikerjátékot a Zynga másik két szoftvere, a vadnyugati környezetben játszódó FrontierVille és egy Texas Hold'em Poker alkalmazás követi a Facebook toplistáján, aminek köszönhetően a szoftvercég termékeivel összesen 184 millió felhasználó játszik havonta. A fejlesztőcég értékét már egy évvel ezelőtt egymilliárd dollárra becsülték.