Kölcsön lehet adni az amazonos e-könyveket

Vágólapra másolva!
A Kindle ekönyv-olvasók felhasználói már kölcsön is adhatják másoknak az általuk megvásárolt könyveket, amiket a kölcsönzés ideje alatt maguk sem olvashatnak.
Vágólapra másolva!

A szolgáltatás ingyenes, de egyelőre csak az USA-ban érhető el, a nemzetközi bevezetését jövő év elején tervezi a cég. A Kindle eBook Lending nevű szolgáltatáshoz egy, a könyv címe mellett megjelenő "Loan this book", vagyis "Könyv kölcsönadása" gombra kell kattintani, ami a felhasználó saját letöltéseinek listájában, vagy a weboldal katalógusában jelenik meg.

A címzettnek nem kell, hogy saját Kindle-je legyen, mivel bármilyen PC-s, Maces vagy mobiltelefonra, iPadre készült Kindle olvasóval meg tudja nyitni a kölcsönkapott könyvet. A kölcsönzés két hétre szól, és ez alatt az idő alatt a tulajdonosa maga sem fér hozzá ahhoz, mintha ténylegesen odaadta volna valakinek, mint egy valódi könyvet.

Az Amazon.com katalógusából nem lehet majd minden művet kölcsönözni, csak azokat, amelyek esetében a jogtulajdonosok is lehetővé teszik, és minden példányt csak egyszer lehet kölcsönadni ugyanannak a személynek.