Kalózkodás elleni védelem kerül az Intel új lapkáiba

Vágólapra másolva!
Az Intel a jövőben megjelenő Core márkajelzésű processzoraiba a digitális tartalmak illegális másolását megakadályozó védelmi megoldást épít be - számolt be a PC World.
Vágólapra másolva!

Az informatikai lap úgy értesült, hogy az Insider névre hallgató új funkció egy hardveres védelmi réteget képez majd, és többek közt online tékák használják majd ki képességeit. Az Intel új lapkáit két nap múlva, még a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításának számító amerikai CES előtt fogják piacra dobni. Az Insider lapkával szerelt gépek tulajdonosai a hagyományos processzorokat tartalmazó gépeknél jóval több full-HD (1920x1080 pixeles) felbontású videós tartalomhoz férnek majd hozzá - nyilatkozta a chipgyártó képviselője.

A filmstúdiók és tévécsatornák ugyanis nagyon tartanak az internetes kalózkodástól, ezért sokszor szándékosan nem publikálják alkotásaikat a világhálón ilyen prémium minőségben. Az internetes streameket ugyanis kis hozzáértéssel könnyű lementeni, és illegálisan terjeszteni a későbbiekben. Az ehhez hasonló visszaéléseket hivatott megszüntetni a hardveres védelem, amely egy virtuális pajzsot képez az interneten sugárzott tartalmak körül, megakadályozva a manipuláció lehetőségét.

Az Intel közlése szerint együttműködést kötött a Warner Bros filmstúdió digitális részlegével, amely háromszáz filmjét fogja full-HD minőségben elérhetővé tenni internetes tékákban. Az extra minőséget azonban csak az új generációs Core lapkákat tartalmazó PC- k tulajdonosai érhetik majd el. A védelmi funkció később a kisebb teljesítményű és olcsóbb Intel-lapkákban is debütálhat.
.