Vágólapra másolva!
A rendszer hibája miatt küldtek sokkal több SMS-t a francia mobiltulajdonosok szilveszterkor. A több száz euróra rúgó pluszköltséget nem kell kifizetniük az ügyfeleknek. 
Vágólapra másolva!

Kijózanítóan hathat a januári mobilszámla a francia telekommunikációs hibában érintett felhasználóknak. Az Orange néhány ügyfelei akár százzal is több rövid üzenetet vagy MMS-t küldhettek el ismerőseiknek. A szolgáltató fórumára író egyik felhasználónak számlájára például háromszáz képüzenet ára került rá. A probléma nem csak a küldőket érintette: egyes mobilozók arra panaszkodnak, hogy tízszer-tizenötször kapták meg ugyanazt az újévi köszöntést.

A problémára a BBC információja szerint több tucatnyi előfizető panaszkodott. A France Telecom tulajdonában levő szolgáltató megígérte ügyfeleinek, hogy senkink sem kell kifizetnie az akaratlanul elküldött üzeneteket.

Az Orange mobilszolgáltató szóvivője szerint a több száz eurós pluszköltséget generáló problémát az egyik mobilszolgáltató hálózati hibája okozta. A többi francia szolgáltató azonban tagadta, hogy bármilyen üzemzavar lett volna náluk szilveszterkor.