Androidos szupermobilt mutatott be a Sony Ericsson

Vágólapra másolva!
Elegáns forma, tenyérnyi méret, egy gigahertzes processzor, a legújabb Android szoftver és 8 megapixeles, digitális zajcsökkentő funkcióval felszerelt, sötétben is használható kamera jellemzi a legújabb Xperia mobilt, az Arcot.
Vágólapra másolva!

A Sony Ericsson a Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai vásáron leplezte le androidos okostelefon-sorozatának legújabb zászlóshajóját, az Xperia Arcot. A készülék neve annyit tesz, ív, boltív, ami a telefon hátlapjának hajlított formájára utal: a hatalmas, 4,2 hüvelykes képátlójú széles vásznú kijelzővel ellátott telefon igen kecses kialakítású, a középen elvékonyodó ház a legvékonyabb pontján mindössze 8,7 milliméter vastag.

A látványos forma mellett a telefon tudása már látatlanban is elismerést aratott a kritikusoknál. A gyártó végre a legújabb, 2.3-as multitouchos és copy-paste funkcióval, Flash-támogatással is felvértezett Android operációs rendszerrel szállítja majd a modellt, amit 1 gigahertzes Qualcomm processzor működtet. A készülékhez ezen kívül a Sony Ericsson olyan saját extráit adta hozzá, mint a videolejátszás képminőségét feljavító Bravia Engine digitális zajcsökkentéssel, élesség- és színjavítással, valamint az alacsony fénynél való HD-felvételt is lehetővé tévő Exmor-R technológia.

Forrás: [origo]

A telefon fő erőssége a látványos, nagy méretű, 854x480 pixeles felbontású kijelző mellett a beépített, ledes vakuval felszerelt 8,1 megapixeles felbontású kamera. A készülék szoftvere az összes kedvelt digifotós funkciót ismeri, így képes arc- és mosolyfelismerésre, van benne képstabilizáló, digitális zajcsökkentés és geo-tagging. A készülék wifi-kapcsolatra és aGPS-sel támogatott navigációra is képes, 512 megabájt, SD-kártyán 32 gigáig bővíthető memóriája van, és az év első negyedében kerül forgalomba, először Japánban. Az ára egyelőre ismeretlen, a funkciói alapján a drágább (150-160 ezer forint körüli) kategóriában szerepel majd.