Százmillió dollárért vásárolta fel a Qiket a Skype

Vágólapra másolva!
A mobilos videotelefon- és streamingszolgáltatást nyújtó Qik tavaly futott fel, és az általa alkalmazott tecnhológia és webkettes megoldások miatt lehet értékes a Skype-nak.
Vágólapra másolva!

A Skype vezetése a Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai szakvásáron jelentette be a Qik felvásárlását, de a pontos vételárat nem közölték. A Business Insider információi szerint a VoIP-szolgáltató százmillió dollárt fizetett új szerzeményéért.

A Qik egy mobilos videotelefon-szolgáltató, amely a telefonról a webre irányuló, rögzíthető, többféleképpen - e-mailben, sms-ben, Twitteren, Facebookon vagy YouTube-on keresztül megosztható - élő videoközvetítések lebonyolítását is lehetővé teszi felhasználóinak.

A szoftvert évek óta le lehet tölteni többféle okostelefonra, de a felhasználói bázisa a tavalyi évben nőtt meg jelentősen, 600 ezerről 5 millióra, miután az amerikai T-Mobile is terjeszteni kezdte a Qiket az általa forgalmazott készülékeken.

A Skype a felvásárlással a Qik által alkalmazott, mobilhálózatokra optimalizált videostreaming-technológiát is megszerezte, és Tony Bates vezérigazgató szerint a videorögzítési, tárolási és megosztási megoldások is értékesek a számukra.