Pazarlóan bánik a mobilnettel a Windows Phone 7

Vágólapra másolva!
Napi ötven megabájt felesleges adatforgalmat is bonyolítanak a Windows Phone 7-et futtató okostelefonok. A Microsoft nyomoz a havi adatforgalmat tíz-húsz nap alatt felemésztő hiba után.
Vágólapra másolva!

Még akkor is napi 30-50 megabájtnyi adatot forgalmaznak a Windows Phone 7-es készülékek, amikor semmilyen új adat nem került a készülékre - panaszkodnak a fórumokon a Microsoft új mobilos operációs rendszerére. A fantom forgalom azért különösen kínos, mert tíz-húsz nap alatt elfogyasztja az egy hónapra járó, tipikus ötszáz megabájttól egy gigabájtig terjedő adatmennyiséget. Szerencsés esetben a szolgáltató ezután csak mérsékli az előfizető rendelkezésére álló sávot, a pechesebbek viszont ki is fizethetik a telefon hibájából igénybe vett sávot.

Forrás: [origo]
Óránként 2-3 megabájtot használnak el feleslegesen a Windows-mobilok (képünk illusztráció)

A fórumozók szerint a megmagyarázhatatlan forgalom éjjel sem áll le. Óránként 2-3 megabájtot tölt fel és le a telefon az éjszaka közepén, amikor már e-maileket sem küldenek. A felhasználók arra is panaszkodtak, hogy a készülékek akkor is a 3G hálózatot használják, amikor rendelkezésre áll egy ismert wifi hálózat.

A panaszokra válaszolva a Microsoft bejelentette, hogy vizsgálja a problémát, és javítást is ad ki, amint rájönnek, mi okozza a fantomforgalmat. A Las Vegas-i CES-t megnyitó Steve Ballmer is megismételte az ígéreteket. A Microsoft vezetője azt mondta, hogy hamarosan új funkciók jelennek meg, valamint javítják a felhasználók által jelzett hibákat is.