Kamera is lesz az új matchboxban

Vágólapra másolva!
Sok felnőtt gyerekkori álma válik valóra ősszel, amikor a Mattel cég piacra dobja első, beépített videokamerával szerelt Hot Wheels játékautóját.
Vágólapra másolva!

A Hot Wheels Video Racer nevű matchbox egy futurisztikus járművet mintáz, amelynek motorháza egy miniatűr videokamerát rejt. A minijármű nem létező sofőrjének szemszögéből látványos felvételeket lehet készíteni például egy játékautó-pályán való lesiklásról, ahogy az a Dvice.com bemutatóvideoján is látható

A játékautó 640x480 pixeles felbontású felvételeket tud rögzíteni másodpercenkénti 30 vagy 60 képkockás sebességgel, összesen 12 perc hosszúságban. A felvett anyagot az autó alján lévő miniatűr LCD-n lehet visszanézni, de a videó USB-n keresztül PC-re is bármikor áttölthető. A Mattel egy gyerekeknek szánt alapfunkciós videoszerkesztő szoftvert is mellékel majd a kamerás matchboxhoz, amellyel zenét vagy hangot is keverhetnek a felvételhez.


A CES-en bemutatták, milyen lesz a kamerás matchbox

Európai bevezetéséről egyelőre nincs információ, de a videokamerás játékautó az amerikai boltokban nettó hatvan dolláros, vagyis 12 ezer forint körüli összegért lesz majd megvásárolható idén ősztől.