Ezer európai dolgozót tervez felvenni a Google

Vágólapra másolva!
Jelenlegi ötezer dolgozójának számát további ezer fővel tervezi bővíteni a Google Európában, ahol a vállalat jelentős növekedésre számít.
Vágólapra másolva!

Erről Eric Schmidt, a cég elnök-vezérigazgatói posztjáról hamarosan távozó vezető beszélt egy németországi konferencián. Elmondása szerint az ezer új munkatárs nagyjából felét technológiai munkakörökbe, másik felét pedig sales feladatok ellátására akarják felvenni.

Schmidt fogalmazása szerint a Google "nagyon-nagyon jó évet és nagyon erős negyedévet" zárt: a vállalatnegyedik negyedéves nyeresége 2,5 milliárd dollárt tett ki. A elnök-vezérigazgató szerint a dolgozók számának gyarapítása révén az európai piacon további növekedéseket érhetnek el. A keresőcég egyébként Európán kívül is jelentősen bővíti alkalmazottainak számát, 2011-ben világszerte összesen mintegy 6200 új munkatárs csatlakozik majd a vállalathoz az AP hírügynökség szerint. A társaság 2010 végén összesen több mint 24 ezer embert foglalkoztatott.

Bár Schmidt tavasszal távozik az elnök-vezérigazgatói posztról - melyet a cégalapító Larry Page tölt be ezt követően - a szakember a Google-nél marad, ahol operatív igazgatóként és tanácsadóként fog tevékenykedni. Schmidt a brit Guardiannak a cégnél rá váró feladatokról a következőképpen nyilatkozott: "Úgy gondolom, a Google-nél rám váró következő évtized az előzőnél is izgalmasabb lesz. A technológia végre azt teszi majd, amit mi akarunk, ahelyett, hogy megmondaná nekünk, mit tehetünk segítségével."