A Facebook és Twitter közösségi szájtokat is elérhetik a magyar Xbox 360-tulajdonosok, de csak akkor, ha az online játékot biztosító Live szolgáltatásra is előfizetnek.

A Facebookot és a Twittert a külföldi Xbox 360-tulajdonosok már 2009 novembere óta elérhetik, a Microsoft akkor adta ki ugyanis játékkonzoljához az ezt biztosító szoftverfrissítést. A szolgáltatást korábban azok a magyar játékosok is tudták használni, akik - hamis - külföldi címmel regisztrálták magukat a szoftvercég internetes játékszolgáltatására. Az Xbox Live tavaly november óta legálisan használható magyar bankkártyával és hazai postacímmel regisztrálva is, az eredetileg külföldi címekkel létrehozott fiókokat is "magyarosítani" lehet.

Ezt követően azonban a magyar címmel regisztrált felhasználók számára elérhetetlenné vált a Facebook és Twitter a konzol menüjéből, ám a cég mostani bejelentése szerint újból tudják használni a közösségi szolgáltatásokat. A Facebook-támogatás révén az Xbox 360 konzolról közvetlenül elérhetővé válnak az ismerősök frissítései, illetve maguk a játékosok is elküldhetik a közösségi oldalra bejegyzéseiket, játékeredményeiket, s hasonló szolgáltatásokat lehet elérni a Twitter esetében is.

Ehhez azonban arra van szükség, hogy előfizessenek az Xbox Live Arany (Gold) szolgáltatásra, amely a játékdemók letöltésén és a játékosok közti üzenetváltáson kívül az egymás elleni küzdelmet is lehetővé teszi.  A szolgáltatás használata havi 2 ezer forintba, vagy évi 15 ezer forintba kerül.