Jobs haláláról spekulált a Netgear főnöke

Vágólapra másolva!
A Steve Jobs utáni Apple-ről beszélt nagy vihart kiváltó nyilatkozatában a Netgear főnöke. Patrick Lo szerint az Apple csak az után lesz képes nyílt platformot építeni, hogy Jobs eltűnik a cégből.
Vágólapra másolva!

"Amíg Steve Jobs él, elképzelhetetlen, hogy nyíltabb legyen az Apple" - mondta újságírók előtt Patrick Lo, a Netgear cég főnöke. A hálózati eszközöket és médialejátszókat gyártó cég igazgatójának mondatai nagy vihart kavartak. "Kritikus fontosságú a cégnek, hogy eldöntse, merre halad tovább" - mondta Lo. Az igazgató szerint az Apple uralni fogja a piacot, ha mások előtt is megnyitja a platformját.

"Sokszor láttuk már ezt a forgatókönyvet, klasszikus példa rá a hálózati eszközök világa. Évekkel ezelőtt az egyedi szabványok domináltak" - mondta Patrick Lo. Az egyes cégek saját megoldásai helyett végül azonban a szabvány győzött. "Lehet, hogy nem a leghatékonyabb vagy a legelegásabb, de nyílt" - mondta a példában szereplő győztesről, a TCP/IP rendszerről Lo.

A technológiai híreket követők megszokhatták, hogy nagy cégek vezetői hajlamosak túl erősen fogalmazni. Steve Ballmer "ki fogom nyírni a Google-t" mondata vagy Scott McNealy Sun-főnök "nincs magánszférátok, jobb belenyugodni" szövegére évekkel a kimondásuk után is emlékeznek. A Netgear főnökének nyilatkozata azonban még ezek közül is kitűnik, hiszen eddig nem volt szokás az egyes igazgatók halálát latolgatni.