Megjelent a Chrome böngésző legújabb verziója

Vágólapra másolva!
A Google Chrome 9-es bétatesztje véget ért, ezzel a hivatalos kiadásba is bekerül a webes alkalmazásbolt és a beépített 3D-s grafikai megjelenítés.
Vágólapra másolva!

A Google Chrome 9 egyidejűleg jelent meg a windowsos, maces és linuxos felhasználók számára. Az új böngésző három legfontosabb újítása a 3D-s grafikus megjelenítést lehetővé tévő WebGL szabvány támogatása, a címmezőből támogatott Google Instant - vagyis a javasolt keresési találatok azonnali megjelenítése ugyanúgy, mint a Google.com-on - és a Chrome Web Store nevű webes alkalmazásbolt.

A flash vagy más külön lejátszóplugin nélkül használható, HTML5 szabványra épülő WebGL képességeit a Google egy külön bemutatóoldalt állított össze, de talán a leglátványosabb és egyben leghasznosabb böngésznivaló, ami ezzel elérhető, az emberi testről készült 3D-s atlasz, a Google Body Browser. A WebGL szabványt egyébként már a Firefox 4 béta és a legújabb Safari böngésző is támogatja.

A Google webes alkalmazásboltját korábban már kipróbáltuk: ez az okostelefonos letöltőközpontokhoz hasonlóan egy helyen kínálja a chrome-os kiegészítőket, a rá épülő webes alkalmazásokat és témákat. Az új funkciók mellett a böngésző 9 biztonsági javítást is tartalmaz.