IPadet kapnak a szállóvendégek a New York-i Plaza Hotelben

Vágólapra másolva!
Az amerikai metropolisz legelegánsabb szállodájának vendégei a korábbi érintős távirányító helyett iPaden kapcsolhatják le a villanyt, vagy rendelhetik meg a reggelit.
Vágólapra másolva!

A New York-i Plaza Hotel minden egyes szobájában egy iPadet helyeztek el, amely egy célszoftver segítségével univerzális távirányítóként szolgál, és rajta keresztül lehet elérni a hotel bizonyos szolgáltatásait - adta hírül az Übergizmo. A vendégek a készülékek segítségével kapcsolhatják le vagy fel a világítást, szabályozhatják a fűtést, rendelhetnek szobaszervizt vagy foglalhatnak asztalt az étteremben, kérhetnek ébresztőt és elérhetik a személyzetet is, ha valamire szükségük van.

Forrás: [origo]

A Plaza Hotel számára kifejlesztett célszoftverrel beszállókártyát is nyomtathatnak azok a vendégek, akik repülővel utaznak tovább a városból. A hotelben eddig is egy érintőképernyős távirányítóval lehetett állítani a fűtést és a világítást, de a luxusszálloda vezetése szerint ez a készülék nem nyújtott elég sokrétű lehetőségeket.

A szálloda célszoftvere mellett a vendégek természetesen internetezhetnek is a készüléken és az iPad szórakoztató funkcióit is használhatják.