Nem jelenik meg több Guitar Hero

guitar hero
Vágólapra másolva!
A hangszereket mintázó műanyag vezérlőkkel irányítható Guitar Hero című játék következő részének fejlesztését az Activision Blizzard kiadó leállította. Miután a zenés ritmusjátékok az utóbbi időben nem fogytak túl jól, a DJ Hero következő része sem jelenik meg, de pénzügyi okokból a GTA-t mintázó True Crimes: Hong Kong című akciójátékot sem fogják befejezni készítői.
Vágólapra másolva!

Az Activision Blizzard többek közt a tízmillió előfizetővel rendelkező World of Warcraft virtuális világ és az ugyancsak milliós példányszámokban fogyó Call of Duty háborús akciójátékok kiadójaként ismert. Bár az előbb említett játékprogramok kimondottan jól fogytak, a társaság mégis ötszáz dolgozójától válik meg a világ különböző országaiban tevékenykedő hétezer alkalmazottjából.

Ráuntak az emberek a Guitar Heróra

A vállalat közlése szerint a pénzügyi megszorítások eredményeként a Guitar Hero című zenés játék folytatása sem fog elkészülni, mivel a fejlesztését végző részleget is leépítették. A műanyagból készült gitárral, dobbal és egy mikrofonnal játszható program első része hat évvel ezelőtt jelent meg, azóta tizennégy folytatást is megélt, többbek közt az Aerosmith és a Metallica zenéinek felhasználásával. A Guitar Hero: Warriors of Rock című folyatása mellett a műanyag lemezjátszóval vezérelhető DJ Hero játék következő része is a leépítés áldozata lett, ennek fejlesztését sem fejezik be, pedig ennek előző epizódja még kedvező kritikákban részesült.

Forrás: [origo]
Játék közben - kép az egyik Guitar Heróból

A társaság a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy a Guitar Hero játékok elkészítése költséges volt, hiszen hangszert mímelő irányítókat is kellett gyártani hozzájuk, emellett a felhasznált zeneszámok után licencdíjat kellett fizetni a lemezkiadóknak. Ugyanakkor a korábbi epizódokhoz kaphatóak lesznek új kiegészítők, újabb részeket azonban már nem tudott volna elkészíteni a társaság a jelenleg gazdasági viszonyok mellett, a zenés játékok eladása ugyanis mostanra jelentősen visszaesett - nyilatkozta az Activision Blizzard. Tavaly a rivális Rock Band zenés játékokat fejlesztő céget is eladta tulajdonosa, az amerikai Viacom, mivel folyamatosan veszteséget termelt.

A GTA-klónt is kidobták a kukába

Bár fejlesztése már nagyon előrehaladott állapotban volt, nem fog elkészülni a True Crime: Hong Kong című játék sem, amely leginkább a GTA IV-re hasonlított volna: egy maffiába beépülő nyomozót alakíthatott volna benne a játékos, aki szabadon furikázhat és mászkálhat a virtuális városban.

A cég leányvállalataként működő Activision Publishing kiadó elnök-vezérigazgatója a társaság befektetőinek úgy nyilatkozott, hogy az új True Crime-játék a cég szerint nem lett volna képes a hasonló virtuális világokban játszódó játékokat megverni minőségben, konkrétan nem lett volna elég jó játék, ezért állították le fejlesztését - írja a Joystick.com.

Forrás: [origo]
A True Crime: Hong Kong már majdnem kész volt

Az Activision Blizzard az idén semmilyen speciális vezérlőt igénylő zenei vagy gördeszkás játékot nem ad ki - nyilatkozta az online játékmagazinnak. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2011-ben nem jelenik meg újabb Tony Hawk gördeszkaszimulátor, pedig ebből a játékból 1999 óta minden évben jött ki egy-egy újabb rész, a legutóbbi játékot pedig már egy szobai virtuális gördeszkával lehetett irányítani.