Honlapkészítő pályázatot írt ki a Microsoft fiataloknak

Vágólapra másolva!
A jövő honlapkészítőit keresi a Microsoft, amely a 18 év alatti fiataloknak szóló Junior Internet Project 2011 című versenyen kíván lehetőséget adni azoknak, akik informatikai pályára készülnek.
Vágólapra másolva!

A versenyre honlappal, honlaptervvel, grafikus projekttel vagy esszével pályázók közül a legjobbak egy nemzetközi konferencián vehetnek részt, a tárgynyeremények között egyebek mellett egy Xbox360 Kinect is megtalálható.

A verseny magyar fordulójára március 7-ig lehet nevezni, az indulók március 19-én Budapesten, a Microsoft Magyarország székházában megrendezett konferencián mutathatják be pályázataikat a zsűrinek és egymásnak, valamint érdekes előadásokat hallgathatnak meg neves IT-szakértőktől. A legjobbak a nemzetközi döntőn, a lengyelországi Wróclawban április 15-17. között mutathatják be munkájukat.

A 2000-ben Csehországban indított, és 2006-ban az összes visegrádi országra (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) kiterjesztett Junior Internet Project célja, hogy felkutassa azon tehetséges iskoláskorú fiatalokat, akiket érdekel az internet és jövőjüket az informatikai pályán képzelik el - áll a Microsoft közleményében.

A verseny magyarországi szervezője és koordinátora a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány. A megmérettetésről további információ a www.juniorinternet.hu címen található.