Elpusztíthatatlan mobil maratoni akkuidővel

Vágólapra másolva!
Ütés-, víz- és hőálló mobiltelefont mutatott be a Sonim, amit kifejezetten a nehéz terepen dolgozók számára fejlesztettek ki. A sokszor átlagosnál hosszabb műszakokban dolgozóknak is ajánlott telefon éppen ezért extra hosszú üzemidőt is biztosít, akár 20 óra folyamatos beszélgetést is kibír.
Vágólapra másolva!

A strapabíró ipari telefonjairól ismert kaliforniai gyártó most olyan készülékkel állt elő, amit a tesztek során 30 méterről ejtettek a talajra, bebetonoztak, illetve -20 fokos fagyálló folyadékba merítve is kipróbáltak. A különleges ellenálló képesség mellett a telefont felkészítették a szokatlanul hosszú használatra, hiszen az elsődleges célközönség a világ legnehezebb munkáit végző, többnyire napi nyolc óránál sokkal többet dolgozók közössége.

A telefon formája hagyományos, sőt inkább konzervatívnak mondható, a kijelző kéthüvelykes mérete a legegyszerűbb készülékekre emlékeztet, viszont karc- és ütésálló Gorilla Glass fedi, és 320x240-es felbontással bír. A billentyűzetet úgy alakították ki, hogy kesztyűben is kezelhető legyen, a mikrofon zajszűréssel és az átlagosnál hangosabb hangszóróval rendelkezik, az általános ellenálló képessége pedig jócskán meghaladja a hagyományos mobilokét: két méter mély szennyvízben is működőképes marad, védett még sóval, köddel, párával, szállítás közbeni ütésekkel és hőhatásokkal szemben, valamint használható -20 és +55 fok között.

Törésteszt 30 méter magasból

Az 1750 mAh akku 800 óra készenléti időt, 20 órás beszélgetési időt és akár egész napos GPS-navigációt tesz lehetővé. A telefonban két megapixeles, villantós kamerát, zseblámpát és hangrögzítő funkciót is találunk, valamint saját navigációs szoftvert és számos, kifejezetten az építőipar igényeihez igazított alkalmazást, mint például drót nélküli blokkolóórát vagy útvonalrögzítőt.

A készüléket magyar menüvel is megvehetjük, ára egyelőre nem ismert.