Ingyen adta a pénzt a bankautomata

2011.03.04. 10:34

Burleszkbe illő jelenet játszódott le Ausztráliában, az egyik bank megbokrosodott automatái mindenkinek adtak pénzt, akár volt fedezet a számlájukon, akár nem. A meghibásodott ATM-eknél hosszú sor alakult ki.

A hiba negyven, Új-Dél-Walesben található automatát érintett. Az ausztrál rendőrség már letartóztatott egy, nagy pénzköteggel rendelkező férfit az egyik automatánál csalás vádjával. A tizennyolc éves fiatalember számláján egy fillér sem volt, ám a hibás automatákból összesen 1500 ausztrál dollárt vett fel.

A bank a helyzetet észrevétlenül kihasználóktól is be akarja gyűjteni a gépek által tévedéséből kiadott dollárokat. A rendőrség figyelmeztette az embereket, hogy az ATM-ek és környékük be van kamerázva.

A Commonwealth Banknak nem csak a megbokrosodó automatákkal kellett megbirkóznia, a szoftveres probléma érintette a cég netbankját is. A nyomozás szerint az ATM-eket szándékosan rontották el eddig ismeretlen támadók, nem egy véletlen hibáról volt szó. A bank egyelőre nem tudja pontosan, mennyit vesztett az automaták hibájából, de a becslések szerint tízezer dollárnál kevesebbet buktak.