A Bloomberg értesülései szerint a Microsoft mintegy egymilliárd dollárt fizet a Nokiának azért, hogy Windows futtató okostelefonokat használjon. Ugyanakkor a finn mobilgyártónak licencdíjat kell fizetnie a felhasznált Windows Phone 7 rendszerekért, és a kutatási, fejlesztési költségek is saját büdzséjét terhelik.

Az üzleti lap a cégekhez közel álló forrásból értesült  a Microsoft és a Nokia közötti megállapodásról, amelynek feltételeit rögzítő szerződést hamarosan fogják aláírni a cégek. A megállapodás öt évre szól, ennek keretében a szoftveróirás több mint 1 milliárd dollárt, vagyis közel 200 milliárd forintot fizet majd a Nokiának azért, hogy a finn gyártó saját szoftvere helyett az okostelefonokra szánt Windowst használja okostelefonjain.

Ugyanakkor az új szoftverre való átállás fejlesztési költségeit a Nokia állja, valamint a telefonjaira szánt Windows Phone 7 minden egyes példányáért licencdíjat kell fizetnie, ezáltal a megállapodás nagyjából nullszaldósként jön ki majd a két cégnek, egy másik forrás szerint azonban a Nokia nyereségesen is kijöhet a megállapodásból. A Microsoft szóvivője  nem kommentálta az üzleti lap értesüléseit, a Nokia pedig úgy nyilatkozott, hogy a megállapodás hivatalos megkötését követően szolgál majd részletekkel.