Windows helyett is WebOS lesz a HP gépein

Vágólapra másolva!
2012-re a HP által gyártott összes PC-n a cég tavaly megvásárolt webOS rendszere fog futni. A notebookok egy részére nem is telepítenek Windowst, csak az egyszerűen használható tabletszoftver kerül rájuk.
Vágólapra másolva!

Nagy tervei vannak az egykor komoly szereplőnek számító, ám évek óta rossz eredményeket hozó HP új vezérigazgatójának, Leo Apothekernek. Ki akarja bővíteni a cég által a Palmmal felvásárolt webOS operációs rendszer használatát, így azt tervezi, hogy a 2012-ben gyártott minden HP masinán futni fog a mobilokra és tabletekre kitalált szoftver.


Remekül fut a webOS a HP kiadásra váró táblagépén

Egyes masinákon a webOS csak virtuális gépbe költözne be, vagy második operációs rendszer lenne, amelyet akkor hívhat be a felhasználó, ha csak egyszerűbb feladatokat akar elvégezni. A gyors, PC-n szempillantás alatt betöltődő rendszer lehetővé tenné, hogy a levelek olvasásához, néhány chatüzenet elküldéséhez ne kelljen megvárni, míg betöltődik a Windows. Apotheker szerint néhány HP gépről le is maradna a Microsoft operációs rendszere, és csak a saját szoftverük lenne rajta.

A DailyTech elemzése szerint a lépés a webOS programok fejlesztésének ösztönzéséről szól. Míg az Apple szoftverboltjában több mint négyszázezer alkalmazás található, az Android Marketen 250 ezer, addig a webOS-re csupán hatezer szoftver készült. Ahhoz, hogy a platform vonzó legyen a vásárlóknak, jóval nagyobb választékra van szükség.