A webkereső új funkciója lehetővé teszi, hogy a saját kereséseinkből elrejtsük azokat a szájtokat, amelyekre nem vagyunk kíváncsiak.

A keresési találatok alatti opciók között egyelőre csak az angol nyelvű keresőt használók számára, de mostantól elérhető a Block all ... results opció, amellyel az aktuális találathoz tartozó oldalról származó keresési találatokat lehet kivenni a találati oldalról. A funkció a Google személyre szabott felhasználói felületéhez tartozik, vagyis a felhasználóknak be kell lenniük jelentkezve a Google-fiókjukba a használatához.

Forrás: [origo]
Az új opció a Google angol nyelvű felületén

A tiltást később bármikor fel lehet oldani a Google-fiók beállításai között. A kereső nem is tünteti el nyom nélkül a kitiltott oldalakat: ha a felhasználó olyan keresést végez, amelyre előjönne egy letiltott oldal, akkor erről a kereső szól a találati listában, és egy gombnyomással meg is lehet jeleníteni az onnan származó találatokat.

A Google munkatársai elemzik a letiltott oldalakkal kapcsolatos adatokat, és megvizsgálják, hogy ezek a statisztikák felhasználhatók-e a keresési találatok további pontosításához. Az új funkció használatához az angol nyelvi beállítás mellett legalább Chrome 9-es, Internet Explorer 8-as vagy Firefox 3.5-ös böngészőre van szükség.