Ingyenkönyvekkel csábít Explorerre a Microsoft

Vágólapra másolva!
Az Internet Explorer 9-cel ingyen olvasható kötetekkel ösztönzi a Microsoft a felhasználókat arra, hogy váltsanak a cég böngészőjére.
Vágólapra másolva!

Az Alexandra könyváruház honlapján lévő 100 könyv oldalt csak a cég legújabb böngészőjével lehet megnyitni, a szájton egy HTML 5 technológiával készült, webes olvasófelület fogadja a látogatót, ahol összesen száz kötet érhető el. A katalógus többek között Kosztolányi, Jókai, Karinthy, Gárdonyi és Mikszáth műveit tartalmazza, amelyek egyébként a Magyar Elektronikus Könyvtárból (MEK) is letölthetők.

Az IE9-ből megnyitható felület lehetővé teszi a kötetek monitoron való olvasását viszonylag kényelmesen, mivel a betűméretet és a színeket is lehet állítani, virtuális lapozásra is lehetőség van, és könyvjelzőt is el lehet helyezni az oldalakon, amelynek kínálata később bővíteni fogják.

Forrás: [origo]

Külön HTML5-ön alapuló applikációt készített a Mese.tv is az IE9 alá, ebben többek közt a Mézga család, a Kukori és Kotkoda, illetve a Pom-pom meséi-nek epizódjait lehet megnézni ingyen, a készítők szerint a korábbinál jobb minőségben.