Beperelte az Apple az Amazont az új Appstore miatt

Vágólapra másolva!
A cupertinói számítógépgyártó szerint az App Store nevet csak ők használhatják bármilyen letöltőközponthoz.
Vágólapra másolva!

Az Amazon internetes áruház március 22-én indította el saját androidos alkalmazásboltját, amelyben tervei szerint minőségi, az Android Marketnél alaposabban válogatott szoftvereket kínál majd az androidos mobilosoknak, az Apple azonban annak neve miatt pert indított ellene - írja a Bloomberg hírügynökség. A cupertinói számítógépgyártó szerint az Amazon jogtalanul hívja Amazon Appstore-nak a saját okostelefonos letöltőközpontját, ami mind a szoftverfejlesztők, mind a vásárlók megtévesztésére alkalmas.

Az Apple az eredetileg iPhone-hoz elindított mobilos alkalmazásboltját nevezte el App Store-nak, és ennek elsőbbségére hivatkozva szeretné megakadályozni, hogy az elnevezést más is átvegye valamilyen formában. A cég az év elején megpróbálta levédetni az App Store nevet, ezt a kérelmét azonban a Microsoft támadta meg a bíróságon.

Az Apple beadványában az is szerepel, hogy a cég korábban három alkalommal is felkréte az Amazon vezetését, ne használják a nevet, azonban érdemi választ nem kaptak - írja a Bloomberg. Az internetes áruház cég az ügyet a folyamatban lévő bírósági eljárásra hivatkozva nem kommentálta.

Az Amazon Appstore egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el az androidos okostelefont használók számára.