IPadre is elkészül a Photoshop

Vágólapra másolva!
Az Adobe bemutatta ismert képszerkesztő programjának Apple iPadra készült változatát: a táblaszámítógépes Photoshop nem lebutított verzió lesz, támogatni fogja például a rétegek használatát is.
Vágólapra másolva!

Az iPaden futó képszerkesztő programot a Photoshop World című konferencián mutatta be az Adobe. Bár az Apple táblagépére jelenleg is megvásárolható egy Photoshop Express nevű program, ez csak egyszerűbb képszerkesztési feladatokra használható, míg a készülő applikáció komolyabb műveletekre is képes.

A készülő iPades Photoshop az Adobe PC-re és Macre elérhető, professzionális felhasználásra szánt képszerkesztő szoftverének táblagépes változata lesz. Ez az applikáció képes lesz például rétegek kezelésére, ami a grafikusok munkája során elengedhetetlen, emellett automatikusan szinkronizálni tudja majd hálózaton keresztül a laptopon, vagy asztali PC-n lévő fájlokat az iPad memóriájában lévőkkel - számolt be a Photography Bay online fotós magazin.

http://www.youtube.com/v/9LoCY3XfajU&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3
A Photography Bay videója az iPades Photoshop bemutatójáról

Azt még nem tudni, hogy az iPades Photoshop mikor lesz elérhető, és pontosan milyen funkciókat fognak beépíteni a programba, de az MSNBC hírportáljának értesülései szerint minden fontos képességet tartalmazni fog, amelyet számítógépen használatos társából ismerhetnek a felhasználók. Emellett lehetséges lesz az iPad multitouch képernyőjén elérhető vezérlési funkciókat is használni, amelyekkel például egyszerűen lehet nagyítani, mozogni vagy elforgatni a képet.