Vágólapra másolva!
Újra a boltok polcaira kerülhet a Commodore 64. A legendás számítógép sokadik modern verziójában Atom processzor fog dolgozni, a programokat pedig kazetta helyett DVD-ről olvassa majd be.
Vágólapra másolva!

Bemutatta prototípus állapotban létező számítógépét a Commodore USA. A nyolcvanas évek legendás C64-esének nevét viselő gép egyszerre lesz a nappaliban tartható, HD-lejátszásra használt modern masina és nosztalgiázásra használható retrógép. A felhasználók bootoláskor dönthetik el, hogy emulátort szeretnének indítani és régi játékokat betölteni, vagy sima Windowsra van szükségük.

Forrás: Commodore USA
Első pillantásra nem lehet megkülönböztetni a régi és az új C64-est

A régies megjelenésű ház csupa új portot tartalmaz: hátul VGA, DVI, USB és hangcsatlakozók találhatók. A gép jobb oldalán kártyaolvasó, bal oldalán pedig DVD-meghajtó kapott helyet. A megnövekedett teljesítménynek megfelelően az új Commodore 64-nek nemcsak passzív, hűtőbordás hűtése lesz, hanem egy apró ventillátor is helyet kapott a gép hátlapján.

A Commodore nevet többször próbálták feltámasztani az elmúlt évtizedben, de a próbálkozások rendre megbuktak. A legjobb kísérlet a C64 DTV nevű kütyü volt, amelyen ugyan nem lehetett modern szoftvereket futtatni, viszont a klasszikus játékok tucatjait tartalmazta. A Commodore USA nem hozta nyilvánosságra, mikortól lehet kapni a nettopot.