Világbankká válhat a Facebook

Vágólapra másolva!
A Facebookon töltött idő felében játszanak az emberek, az előnyökért pedig pénzért megvehető kreditekkel is hajlandóak fizetni. Ken Rukowski szerint a két tényező miatt a közösségi oldal a világ legnagyobb bankjává válhat 2015-re.
Vágólapra másolva!

A Facebookon töltött idejük 40-50 százalékában játszanak az emberek. A játékok pedig nem teljesen ingyenesek, Facebook-kredittel lehet különböző előnyökhöz jutni. A közösségi oldal tavaly többször megpróbálta visszaszorítani a játékokat, jelentősen csökkentette a kiküldhető értesítések számát, ám a játékok népszerűsége nem csökkent.

A virtuális pénz és a Farmville vagy Mafia Wars-tuningolásért fizetni hajlandó játékosok járulhatnak hozzá, hogy a közösségi oldalból legyen a legnagyobb bank az évtized közepére - nyilatkozta Ken Rutkowski, közösségimédia-szakértő és befektető. A régi típusú médiacégek piaci értéke 241 milliárd dollár, az újak viszont jóval magasabbra vannak értékelve, 319 milliárdra - mondta Rutkowski.

A több mint hatszáznyolcvan millió taggal rendelkező Facebookra még mindig özönlenek az emberek. Aki nem csinált magának profiloldalt, annak majd legyártják a szakértő szerint. A profilokat pedig a hitelképesség ellenőrzésére is fel fogják használni. Emiatt fontos ügyelni arra - mondta Rutkowski -, hogy milyen képet alakítunk ki magunkról a Facebookon.